Rektori köszöntő

Tisztelt Kollégák, Kedves Hallgatók, Érdeklődők!

Az új Szent István Egyetem megalapításával 2020. augusztus 1-jén Európa egyik legnagyobb agrárfókuszú, multidiszciplináris képzési helye jött létre. A Kaposvári Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa, a Pannon Egyetem Georgikon Kara és a korábbi Szent István Egyetem integrációjával megalakult intézmény a hazai agrárképzés zászlóshajójává kíván válni.

Mindez egy olyan vállalás, ami méltó a hazai mezőgazdaság múltjához, jelenéhez és lehetőségeihez. Célunk, hogy a nagy múltú és kiváló adottságokkal rendelkező magyar mezőgazdaság irányításában világszínvonalú képzéssel segítsük biztos megélhetéshez és inspiráló karrierhez a fiatal diplomásokat. A most megkezdett folyamat során a legsikeresebb európai egyetemek példáira építünk, ahol a tradíciókat ötvözzük a modern kor megoldásaival. Az új Szent István Egyetem infrastruktúrájának gerincét a ma is ismert képzési helyek adják, ahol szakavatott oktatói gárda és egyedülálló zöld környezet várja a hallgatókat. A Budai, Gödöllői, Gyöngyösi, Kaposvári és Keszthelyi Campus a 21. század technológiai kihívásainak megfelelő és folyamatosan megújuló képzésekkel és jelentős beruházásokkal kíván még erősebb szálakkal csatlakozni a nemzetközi felsőoktatási vérkeringéshez. Szándékunk, hogy hallgatóink egy olyan intézményben sajátítsák el komplex, piaci igényeknek megfelelő tudásukat, amellyel bárhol a világon megállhatják helyüket.

A nagyobb autonómiával és megújuló finanszírozási rendszerrel működő integrált egyetem az összes tudományterület kutatói és hallgatói számára számtalan előnyt tartogat, miközben hagyományainkat, erősségeinket és képzési helyeinket megtartva fejlődünk tovább.

A teljes hazai agrárképzés megújulásával és a nemzetközi kapcsolatok erősítésével hosszú távú célunk, hogy a világ harminc legjobb agrár-felsőoktatási egyeteme közé kerüljön a Szent István Egyetem.

Dr. Gyuricza Csaba
egyetemi tanár, mb. rektor