A Szent István Egyetem kollégiumai

Az oldal tartalma frissítés alatt áll.

Gödöllői Kollégiumok

A SZIE Gödöllői Kollégiumok csodálatos erdős, parkos, zöld környezetben helyezkednek el. A kollégium 7 épületből áll, mely közel 1700 fő elhelyezését teszi lehetővé. 2 épület (A-B) 2007-ben lett felújítva, 3 épület (D-E-F) pedig 2006-ban épült. A hallgatók a felvételi eljárás lefolytatását követően különböző komfortfokozatú 2, 3 vagy 4 ágyas szobába, illetve 2x2 ágyas, vagy 8x1 ágyas apartmanokba kerülnek elhelyezésre.

A kollégiumok jól felszereltek: konyha, társalgó, mosókonyha, tanulószobák szolgálják a hallgatók igényeit. Több kollégiumi épületben működik büfé, a főépületben meleg büfé is, valamint étterem és egyetemi menza a mindennapos ebédet biztosítja széles választékával.

A-B épület: zuhanyzóval és wc-vel ellátott, felújított 2 és 3 ágyas szobák közös konyhával
C épület: 2 és 3 ágyas szobák, a wc, a fürdő és a konyha a folyosón találhatóak
D épület: 2x1 és 2x2 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával E épület: 2 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával, valamint 8x1 ágyas apartmanok (földszinten 5 db 1 ágyas szoba, fürdőszoba, wc, konyha, emeleten 3 db 1 ágyas szoba, fürdőszoba, wc)
F épület: 2 és 4 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával
G épület: 2 ágyas szobák zuhanyzóval, a wc és a konyha a folyosón található, valamint 3 ágyas szobák zuhanyzóval, konyhával, a wc a folyosón

A kollégium központi épülete 5 rendezvényteremmel rendelkezik. Ezek kiválóan alkalmasak hallgatói megbeszélések, rendezvények megtartására.

Kollégiumunk tömegközlekedéssel és autóval könnyen megközelíthető. Az autóval érkezőket ingyenes parkoló várja. A kollégium elhelyezkedésének köszönhetően Gödöllő központja és legfőbb látnivalói kényelmesen és gyorsan elérhetők.

Bővebb információ: kollegium.szie.hu


Szent Gellért Kollégium - Budapest

A kollégium a XI. kerületben, a Fehérvári út 13. szám alatti ötszintes műemlék jellegű épületben található. A 66 férőhellyel rendelkező kollégium felújított szobákkal, modern berendezésekkel és eszközökkel várja az egyetem leendő és meglévő hallgatóit. 

A hallgatókat két szinten 10 db 4 ágyas, 4 db 3 ágyas; egy szinten 1 db 3 ágyas, 1 db 2 ágyas szobába; egy szinten 1 db 3 ágyas, 1 db 3+3 ágyas lakásba helyezzük el.

Minden szobában hallgatóként: ágy, íróasztal, szék, könyvespolc, szekrény áll rendelkezésre. A szobák hűtőszekrénnyel és mosdóval felszereltek.

Korszerű tanulószoba, teakonyhák, mosó- és szárítógépek, szintenként 1-1 db zuhanyzó és mellékhelyiség biztosított.

Bővebb információ: http://budaicampus.szie.hu/kollegiumok


Somogyi Imre Kollégium - Budapest

A kollégium a XI. kerületben, a Szüret utca 2-18. szám alatt, a Budai Arborétum felett elhelyezkedő épületegyüttes, mely csodálatos környezetben várja a Budai Campus hallgatóit.

Az épület három szintjén 152 db 2 ágyas és 2 db 3 ágyas szoba, összesen 310 férőhely áll rendelkezésre. 

Minden szobában hallgatónként egy ágyat, egy íróasztalt székkel, két könyvespolcot, valamint egy szekrényt biztosítunk. A szobák mosdóval, zuhanyzófülkével, hűtőszekrénnyel felszereltek.  Szintenként 1-1 db teakonyha, 2-2 db leány és fiú mellékhelyiség található.

Társalgó, klubszoba, konditerem, számítógépterem, 2 db tanulószoba, 2 db mosó- és szárítóhelyiség (mosó- és szárítógépekkel) biztosítja a hallgatók korszerű ellátását.

Bővebb információ: http://budaicampus.szie.hu/kollegiumok


A Szarvasi Campus kollégiuma

A Cervus Hostel 2008. február 1-jétől megújult formában várja a hallgatókat. Apartmanjai a legmagasabb igényeknek is megfelelnek; korszerűek, praktikusak, mozgássérült vendégek számára is akadálymentesek. Az „A" épületben 34 férőhelyen, 1-2-3 ágyas tusolós-mosdós apartmanokban szolgálja ki a XXI. századi hallgatói igényeket. A Cervus Hostel „B" épülete 136 férőhellyel várja a nappali tagozatos hallgatókat 1-2 és 2x3 ágyas apartmanjaiban. A segítőkész személyzettel közösen alakítják ki a kollégiumi hallgatói programokat. A kollégiumi élet irányító testülete a Kollégiumi Bizottság, melyet a kollégista hallgatók választanak meg.

Bővebb információ: www.cervus.hu


Károly Róbert Diákotthon - Gyöngyös

A Károly Róbert Diákotthont új beruházás eredményeként 2006-ban vették birtokba a hallgatók. A Mátra lábánál a campustól mintegy 15 perc sétára elhelyezkedő diákotthon "A" és "B" épületeiben az 2-3 ágyas szobákhoz zuhanyzó és WC is tartozik. A "B" épület 2-3 ágyas szobái mosdóval felszereltek, közös zuhanyzókkal és mellékhelységekkel ellátottak. Összes férőhely: 436. Mindkét épületben az emeleteken közös teakonyha található. Az épületben 24 órás recepciószolgálat működik. A diákotthon "Gyöngyös, Kollégium" megállóval szerepel a Volánbusz járatok menetrendjében. A diákotthon egész évben kereskedelmi szálláshelyként is működik.

Bővebb információ: https://gyongyos.szie.hu


Georgikon Campus - Keszthely

Pethe Ferenc Kollégium

A hétemeletes épület 430 fő elhelyezését biztosítja. A szobák háromágyasak, szobánként hűtőszekrény, fürdőszoba (WC, zuhanyzó, mosdó) található. Emeletenként konyha biztosít főzési lehetőséget, mosni pedig az aulában található mosókonyhában lehet. Az épületben étkezési lehetőséget biztosít a büfé és az étterem. A földszinten található a hallgatói élet központja, a BEXI klub.

Autóval érkezők számára, parkolási lehetőség az épület előtt és mellett. Kerékpárok tárolása az épületen belül zárt (francia) udvarban lehetséges.

Georgikon Diákszálló

Az 1801-ben épült műemléképületben 42 fő elhelyezésére van lehetőség, apartman jellegű, 2-3 ágyas szobákban. Az apartmanokhoz fürdőszoba, WC és internetcsatlakozás is tartozik. Főző- és mosókonyha a földszinten található, parkolni pedig az épület mellett zárt udvarban lehet.