A Magyar Minőség szaklap legjobb szerzője lett Prof. Dr. Husti István

A Magyar Minőség elektronikus szakfolyóirat legjobb szerzőjének járó díjat az idei évben Prof. Dr. Husti István, a SZIE Gépészmérnöki Kar professzor emeritusa nyerte el. A korszerűsítő digitalizált mezőgazdasági fejlesztésekről szóló cikkének újdonságtartalma, szakszerűsége, közérthetősége és tartalmának hasznossága egyaránt kiemelkedőnek számított a szerkesztőbizottság szerint.

A díjnyertes írás a lap 2019. júniusi számában jelent meg. Mint írják, a 21. század mezőgazdaságban végbement digitalizációs változásairól lehet esetenként olvasni a magyar sajtóban, de igazi összefoglaló művel még nem találkoztak, főleg olyannal nem, amely a minőség oldaláról mutatta volna be a fejlődést.

Prof. Dr. Husti István cikkét tehát hiánypótlónak tartják, amely több oldalról is elemzi az elért eredményeket. A publikáció kitér ugyanis a precíziós mezőgazdaság céljára és definíciójára, a talajvizsgálat és művelés digitális módszereire, a robotika gyakorlati alkalmazására és az állategészségügyi lehetőségekre is.

Mint a méltatásban szerepel, ilyen témájú és részletességű, nem csak a szűk szakmának szóló összefoglalás ezidáig nem volt ismert, a szerző személye és szakmai tapasztalata pedig garanciát jelent a cikk tartalmát illetően. A szerző ugyanakkor a közérthetőségre is kiemelt figyelmet fordított, így kellő mélységgel, szabatosan magyarázta a szövegben szereplő szakkifejezéseket, hogy a szakmabeli és laikus érdeklődők számára egyaránt átadhassa a cikk fontos üzeneteit.

Elismeréséhez szívből gratulálunk, munkájához pedig további sikereket és jó egészséget kívánunk!