Nyelvvizsga

Zöld Út Nyelvvizsgaközpont

A Zöld Út Nyelvvizsgaközpont 2001-ben alakult meg a Szent István Egyetem keretein belül azzal a kettős céllal, hogy egyrészt az Egyetem hallgatói helyben szerezhessék meg a szakmájuknak megfelelő, szaknyelvi nyelvvizsga bizonyítványt, másrészt, hogy országosan is egy kommunikatív szemléletű szaknyelvi vizsgát ajánljon az érdeklődőknek. Jelenleg a Nyelvvizsgaközpont 19 vizsgahellyel rendelkezik az egész országban, és felkészítő anyagaival is segíti a választott szaknyelv elsajátítását. A nyelvvizsgaközpontban államilag elismert C típusú szakmai nyelvvizsga (gazdasági, agrár- és környezettudományi, műszaki szaknyelv angol, német és francia nyelvből) tehető, mely a diplomakiadás feltételeinek megfelel.

A Zöld Út nyelvvizsga vizsgázóbarát, életszerű, kommunikatív, komplex vizsga, tehát a sikeres bizonyítvány megszerzésével azt bizonyíthatja a vizsgázó, hogy tanuláshoz vagy munkavégzéshez kapcsolódóan a tudásterületek széles körében képes hatékonyan kommunikálni írásban és szóban. A Zöld Út nyelvvizsga az öt nyelvi készségen keresztül (írás- és beszédkészség, olvasott és hallott szövegértés és közvetítés) méri a szaknyelvi kommunikációs készséget, ugyanakkor nem célja, hogy az egyes szakmai témakörök hátterében rejlő tényanyagot számon kérje, mintha egy szaktárgyi egyetemi vizsga lenne. A Zöld Út nyelvvizsgára való felkészüléskor a munkaerőpiacon rendkívül jól hasznosítható szaknyelvi nyelvtudásra tehetünk szert.

 

ELTE ORIGÓ Nyelvi Centrum

Államilag elismert általános nyelvvizsga, mely a diplomakiadás feltételeinek megfelel. Amennyiben a vizsgázó a Szent István Egyetem Gödöllői Campusán kívánja teljesíteni a nyelvvizsga követelményeit, helyszínként jelentkezéskor a Szent István Egyetem Nyelvi Intézetét kell jelölnie. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy szóbeli vizsgát kizárólag angol és német nyelvből lehet tenni a gödöllői vizsgahelyen.