A Szent István Egyetem is segíti a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezését

2021 őszén Magyarországon kerül megrendezésre az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás, melynek egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a társadalmi tudatformálás révén megerősödjön hazánkban a természet védelme és szeretete, valamint az észszerű, józan és körültekintő civilizációs fejlődés gondolata. A programok megvalósításának előmozdítása érdekében a világkiállítást szervező iroda a Szent István Egyetemet is magában foglaló Somogy Megyei Konzorciummal kötött együttműködési megállapodást.

A világkiállítást szervező iroda kiemelt stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Somogy Megyei Konzorciummal, melynek tagjai a Szent István Egyetem, a Balatoni Hajózási Zrt., a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft., a Kassai Kft., a Kaszó Zrt., a SEFAG Zrt., valamint a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége.

A felek megállapodtak abban, hogy a világkiállítással kapcsolatos célkitűzések és programok megvalósításának előmozdítása céljából együttműködnek, és megvizsgálják a világkiállítás saját fórumaikon keresztül történő népszerűsítésének lehetőségét, illetve mindent megtesznek annak sikerességéért. A felek legfontosabb célja egy olyan fórum biztosítása, ahol a különböző területek tapasztalatait felhasználva meg tudják mutatni a világnak az évszázadok alatt felhalmozódott tudást.

A kiállítás hitelesen és kifejezően, a mai kor technológiáját bevetve fogja bemutatni a nagyközönség és a szakmai publikum számára a környezet fenntartható használatának értékeit. A programsorozat hozzájárul ahhoz, hogy az emberek jobban megértsék a természet védelmének fontosságát, a fenntartható természethasznosítás fogalmát és értelmét, elismerjék például a vadászat, a vadgazdálkodás, a horgászat, a halászat, a halgazdálkodás, az erdészet, az erdőgazdálkodás hasznát és szükségességét.

Forrás: https://onewithnature2021.org