Szigorított intézkedések a koronavírus elleni küzdelem érdekében a Szent István Egyetemen

A Szent István Egyetem a kormányzati intézkedések szigorítása nyomán további szükséges óvintézkedéseket vezet be a koronavírus elleni küzdelem érdekében

A Szent István Egyetem a koronavírus világjárvány rohamos terjedésére tekintettel, a kormányzati intézkedéseket és hatályos jogszabályokat figyelembe véve, további szigorú óvintézkedéseket vezetett be az intézmény hallgatói és munkatársai egészségének megőrzése érdekében. Az intézmény mindent megtesz a munkatársak és a hallgatók tájékoztatása, valamint campusain a higiéniai rendszabályok betartása és betartatása érdekében, folyamatosan gondoskodik az ehhez szükséges eszközök rendelkezésre állásáról.

Az Egyetem területére kizárólag a koronavírus fertőzés tüneteit nem mutató, egészséges személy léphet. Legalább 1,5 méteres védőtávolság megtartása kötelező az Egyetem belső közösségi célú helyiségeiben, valamint kötelező a szájat és orrot egyaránt takaró védőmaszk viselete az intézmény egész területén, zárt tereken és azon kívül is minden (köz)területen. A személyi higiéné betartása az Egyetem minden polgára részéről felelősségteljes és együttműködő magatartást követel. Az Egyetem fokozott higiénés és járványmegelőző feladatai közé tartozik a frekventáltan érintett felületek rendszeres fertőtlenítése, a kézfertőtlenítő készülékek folyamatos felülvizsgálata és feltöltése, az Egyetem területére belépők testhőmérsékletének mérése.

2020. november 12-től az intézmény áttér a digitális munkarendre, az oktatás online formában valósul meg, az új, személyes jelenléttel órák megtartására ezen időponttól nem kerül sor. A külföldi utazásokkal kapcsolatban is speciális szabályok léptek életbe. A kollégiumok bezárásra kerülnek, a külföldi és a határon túli hallgatók, valamint az 4/B/2020. (11.12.) rektori-kancellári utasításban foglalt kivételt jelentő személyek továbbra is az épületekben maradhatnak. A személyes jelenlétet igénylő rendezvények megtartása tilos, azok kizárólag online formában valósíthatók meg, valamint a campusok területén lévő szabadidős és sportlétesítmények bezárásra kerültek.

A COVID-19-fertőzéssel érintett, vagy tüneteket mutató személyeknek haladéktalanul tájékoztatni kell a campusokon kijelölt járványügyi megbízottakat, valamint amennyiben az Egyetem területén tartózkodik és itt észleli a koronavírusra utaló tüneteket, azonnal el kell hagynia az intézményt.