E-learning

Az E-learning felületen érhetik el az Egyetem hallgatói a tantárgyaikhoz kapcsolódó kurzusokat, az oktatók által feltöltött tananyagokat, teszteket, vizsgákat és egyéb segédanyagokat. Emellett a Moodle E-learning Portál kommunikációs fórumként is szolgál a hallgatók és az oktatók között.

Első bejelentkezés

Az E-learninget ugyanazzal a felhasználónévvel (Neptun-azonosító a hallgatóknak, SZIE-azonosító a munkatársaknak) és jelszóval érik el az egyetem polgárai, mint a többi központi azonosítást használó szolgáltatást (pl. webmail, eduroam, honlapok, központi géptermek).

Amennyiben még nem történt meg, az első bejelentkezéshez a felhasználónév és a jelszó aktiválása szükséges a joker.szie.hu oldalon. A joker.szie.hu oldalra a Neptun-kóddal (SZIE azonosító), és jelszóként a "Ne" szócska és a születési dátum 8 számjegyével (Pl.: Ne19940315) lehet bejelentkezni. A bejelentkezés után meg kell változtatni a jelszót. Ezután az E-learningbe és a fentebb említett rendszerekbe a Neptun-kóddal (munkatársaknak SZIE-azonosítóval) és a már megváltoztatott jelszóval lehet belépni. A jelszót félévente meg kell újítani. A jelszócsere a Neptun rendszert nem érinti.

A Portál kezdőoldalán az első lépésekhez tanulói tájékoztató található magyar és angol nyelven.

Sikertelen belépés - elfelejtett jelszó

Lejárt jelszó esetén a joker.szie.hu oldalon meg kell újítani a régi jelszót, majd az új jelszóval bejelentkezni az E-learning felületére.

Elfelejtett jelszó esetén, a felhasználók az Informatikai Igazgatóság helpdesk szolgálatán, a helpdesk@szie.hucímen kérhetnek segítséget.

Névváltozás

Névváltozáskor a felhasználók az Informatikai Igazgatóság helpdesk szolgálatán, a helpdesk@szie.hu címen kérhetik nevük módosítását. Az E-learning rendszerbe való újabb belépéskor ott is módosulni fog a felhasználó neve.

Rendszerhiba, hibaüzenetek kezelése

Kérjük, hogy a rendszer leállását, nem megfelelő működését az elearning@szie.hu címen jelezzék a felhasználók.

Kérünk a probléma részletes ismertetése mellett képernyőképet is küldeni, és/vagy a pontos hibaüzenetet bemásolni, a kurzus nevét/linkjét megadni, a tevékenységet megnevezni. Továbbá segíthet a hiba reprodukálásában, ha ismerjük, hogy mely böngészőben jött elő a hiba.

E-learning használata hallgatóknak

A Kurzusokat az oktatóktól kapott cím, link, vagy Neptun kód alapján lehet megkeresni, beiratkozni általában az oktatótól kapott beiratkozási kulccsal lehet.

Ha egy hallgató felvett egy E-learning kurzust, az mindig megtalálható lesz a Kezdőoldal, az Irányítópult/ Kurzusaim menüpont alatt.

Tájékoztató az E-learning felületre való első bejelentkezéshez, kurzusba való bejelentkezéshez

Útmutató hallgatóknak a Big Blue Button BN használathoz magyar nyelven

E-learning használata oktatóknak

Kurzus kérelmezése továbbra is oktatók és ügyintézőik által adható le a Moodle felületen.

A kurzuskérelem kitöltéséhez szolgáló útmutató a következő linken tekinthető meg: útmutató

Az Egyetemi E-learning Portálon található az E-learning használata oktatóknak című online kurzus, amely a felülettel először ismerkedő és a már aktív szerkesztő tanárok számára is hasznos segédleteket tartalmaz.

A szöveges útmutatók és a videók a belépéstől kezdve a kurzus szerkesztésén keresztül a különböző taneszközök beállításáig és használatáig ismertetik a rendszer nyújtotta lehetőségeket, amelyek által a portálon történő gyorsabb és hatékonyabb eligazodásban kívánjuk támogatni az egyetem oktatóit.

A beiratkozás kötelezettséggel nem jár, a célunk, hogy a felhasználói segédletek szükség szerint bármikor elérhetőek legyenek a résztvevők számára.

A kurzusban BBB terem is található konzultáció céljából.

A kurzus elérésének a menete:
- Lépjen be az egyetemi E-learning Portálra, melyhez használja az egyetemi azonosítóját, és a hozzá tartozó JoKeR-en beállított jelszót, amit a többi egyetemi rendszerhez is használ.
- Klikkeljen rá vagy másolja be a böngészőjébe a következő linket, ami a kurzus felületére irányítja: https://elearning.szie.hu/course/view.php?id=2066
- Írja be a beiratkozási kulcsot, melyet az elearning@szie.hu címen igényelhet.

Útmutató a BBB beállításaihoz és használatához oktatók számára

BBB használati javaslatok

Hivatalos videó angol nyelven oktatóknak BBB használatához

Teams tájékoztató magyar nyelven

Angol nyelvű leírás a Teams használathoz

Kurzus indítása oktatók kérésére

Kurzus kérelmezése továbbra is oktatók és ügyintézőik által adható le a Moodle felületen.

A kurzuskérelem kitöltéséhez szolgáló útmutató a következő linken tekinthető meg: útmutató