Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Szent István Egyetem és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Titkársága

Stratégiai együttműködési megállapodás jött létre a Szent István Egyetem (SZIE) és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Titkársága között. Az aláírási ünnepségre 2020. július 29-én került sor a SZIE Budai Campusán, ahol az Egyetem képviseletében Palkovics László rektor és Tóth Edit kancellári jogkörben eljáró kancellárhelyettes, az ELKH Titkársága képviseletében Maróth Miklós, az ELKH elnöke írták alá a megállapodást.

A Szent István Egyetem és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat között most létrejövő együttműködés az Egyetem oldaláról az élelmiszerbiztonsági szakterülettel foglalkozó Élelmiszertudományi Kar vezetésével, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar bevonásával valósul meg, és az ELKH teljes kutatóhálózatára kiterjed. A felek az előzetes szakmai egyeztetések során az együttműködési lehetőségek széles körét határozták meg, a Horizon Europe egészség céljain belül az élelmiszerbiztonsághoz, valamint a környezet és biztonság célokon belül a biztonságos élelmiszerellátáshoz kapcsolódó kutatások területén. A partnerség szintén fontos eleme a kutatói utánpótlás, az oktatás és a kooperatív PhD-képzés területén történő együttműködés, továbbá az együttműködés a vállalkozói partnerekkel, a hatósággal (NÉBIH) és a kapcsolódó szakmai kutatóhálózattal (NAIK).

A stratégiai partnerség számos kölcsönös előnnyel jár a felek számára, és a kutatás-fejlesztési és innovációs ökoszisztéma tagjai közötti együttműködés ösztönzése révén támogatja az alapkutatási eredmények minél szélesebb körű társadalmi és gazdasági hasznosulását.

Fotók: Kovács Márton (ELKH)