SZIE-s siker az Új Jövőkép tanulmányi versenyen

Kovács Helga, a SZIE Gazdaság- és Regionális Tudományi Doktori Iskola Phd-hallgatója 152 induló közül tárgynyereményben részesült a Magyar Nemzeti Bank Oktatási Főosztálya, valamint a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület által szervezett Új Jövőkép tanulmányi versenyen.

A versenyre nevező hallgatók egyénileg vagy csapatban mérhették össze tudásukat társaikkal az alább felsorolt öt témakör egyikében: Otthont mindenkinek program, Biztonságos nyugdíjrendszer, Új demográfiai program, Versenyképes felsőoktatási rendszer, Digitális azonnali pénzügyi rendszer. Kovács Helga az Új demográfiai program szekcióban adott le pályaművet A hazai családtámogatási intézkedések hatása a demográfiai folyamatok alakulására címmel.

A versenyen induló, legalább alapképzésben részt vevő hallgatók elsőként egy TDK-dolgozatnak megfelelő pályaművet nyújtottak be, majd a Magyar Nemzeti Bank szakértői, valamint további külső piaci szakértők által kiválasztott pályaműveket a szerzők egy szóbeli döntő keretében védték meg az egyes szekciók szakmai bizottságai előtt.

A Szervezők örömmel várják az Egyetem hallgatóságát a további versenyeken is.