Egy busznyi szereret – adományokkal segített a Kaposvári Campus

Csillogó gyermekszemek és feldíszített iskola várta a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Pedagógiai Karának dolgozóit és hallgatóit Almamelléken. A tanító szakos fiatalok immár harmadik alkalommal szerveztek gyűjtést a mélyszegénységben élő családok számára. Így idén is egy busznyi adománnyal varázsolták szebbé a tanulók karácsonyát.

Boldogan, ajándékokkal térhettek haza szerdán az almamelléki diákok. A Pedagógiai Kar dolgozói és hallgatói ugyanis idén immár harmadik alkalommal látogattak el az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégiumba, hogy meglepetéseikkel örömet szerezzenek a nehéz sorsú gyermekeknek. A tanulók izgatottan várták a Kaposvári Campus kollégáit és a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákjait, akiket az intézmény igazgatója, Szubotics Miklós köszöntött. A kicsik egy busznyi meglepetésnek, többek között könyveknek, játékoknak, tisztálkodó szereknek, ruháknak és édességeknek is örülhettek. A rászoruló családok pedig tartós élelmiszert is kaptak.

A Szent István Egyetem Kaposvári Campusának tanító szakos hallgatói gyűjtést szerveztek a mélyszegénységben élő gyermekek számára. Az ötlet nem véletlen, hiszen a fiatalok – egy projekt keretében – egész évben hátrányos helyzetű települések iskoláit látogatták, hospitáltak és a szabadidős programok szervezésében is részt vettek.

A Pedagógiai Kar kiemelten fontosnak tartja, hogy a hallgatók ne csak elméleti tudást kapjanak, hanem olyan gyakorlati tapasztalat birtokába jussanak a képzés során, amely az életre tanítja őket. A fiatalok kezdeményezése példaértékű és ezt mi sem bizonyította jobban, mint az intézményben tanuló gyerekek öröme és szeretete.

Az ajándékozáshoz a Kaposvári Campus minden egysége és a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott.