Gasztronómiai elismerésben részesült a Zselicvad

A Magyar Konyha Kiadó elismerő oklevelében részesült a Szent István Egyetem (SZIE) Kaposvári Campus Vadgazdálkodási Tájközpont „Zselicvad” Vadfeldolgozója.

Az üzem 2003-ban, Bőszénfán létesült, melynek fő célkitűzése az igényes hazai fogyasztók (első sorban éttermek) ellátása kiváló minőségű vadhússal. Most ezt díjazták a Magyar Konyha Gasztronómiai Magazin szerkesztői, amikor egyedüli vadhús előállítóként beválasztották az egyetem vadfeldolgozóját a 100 legjobb hazai termelő közé, a Top 100 termelői kalauzba.

Az első, magas szintű szakmai elismerést 2013-ban kapta a vadfeldolgozó, ekkor a Magyar Gasztronómiai Egyesület „Aranyszalag Díjban” részesítette az üzem prémium minőségű szarvashús termékeit.

Az üzem évi 250-300 nagyvadat dolgoz fel, amelynek 65-70%-a a Vadgazdálkodási Tájközpont saját vadállományából származik, míg a fennmaradó 30-35% a Zselic szomszédos vadászterületeiről kerül felvásárlásra. 

A Vadgazdálkodási Tájközpont vezetése elkötelezett a vadhús, mint kiváló magyar élelmiszer alapanyag népszerűsítésében, a fogyasztók minél szélesebb körű tájékoztatásában. A 2021-es Vadászati Világkiállítás keretében számos szakmai és közönségprogram keretében folytatódik majd a magyar vadhús dicsérete Bőszénfán.